понеделник, 2 февруари 2009 г.

This British homosexual


„This British homosexual broke the game!” Това е една от най-помнените фрази на президента на Левски Тодор Батков по адрес на английския арбитър Майк Райли след неговото съдийство на мача за Купата на УЕФА срещу Шалке 04.

Няколко години по-късно това изявление спокойно може да бъде изречено от Роман Абрамович или Луиш Фелипе Сколари, след като Райли поряза сериозно Челси при гостуването на Ливърпул в дербито на Премиършип.

Вярно е, че Ливърпул заслужаваше напълно да спечели, защото Челси игра всичко друго, но не и футбол. Лондончани само се защитаваха, но може би това щеше да е успешна тактика за Сколари, ако плешивият съдия не изгони Франк Лампард. Причината за червения картон показан на Лампард не стана ясна, но важното е, че Райли отново влезе в обективите и по този начин опорочи един от най-красивите сблъсъци през последните години в Премиършип.

Със сигурност Райли си гарантира дълги месеци да свири в Чемпиъншип, където се подвизаваше до преди няколко месеца, след като в няколко мача поред се издъни с лошата си преценка и неточно съдийство.

За съжаление дербито между Ливърпул и Челси ще се запомни именно с издънката Майк Райли, който повлия на резултата.

Иначе, Ливърпул съвсем заслужено победи и изглежда отказа Челси от борбата за титлата. Вярно е, че има още много мачове до края на сезона, но лондончани изпуснаха идеалния шанс да се върнат в борбата и ще трябва да се концентрират върху Шампионската лига, Купата на Англия, а също така и в това да запазят третото място в Премиършип, защото Астън Вила и Арсенал настъпват зад сините. Пред Ливърпул отново се открива идеална възможност да атакуват титлата, а борбата с Манчестър Юнайтед изглежда ще се реши в прекия им сблъсък на „Олд Трафорд”.

Няма коментари: