петък, 27 февруари 2009 г.

Куп изненади за Купата на УЕФА


В турнирът за Купата на УЕФА се получиха много изненади, като най-големите фаворити за спечелването на трофея Милан и Валенсия отпаднаха по много странен начин, който не отговаря на техните амбиции.

Фаворитът за спечелване на Купата на УЕФА Милан отпадна още на 1/16-финалите, след като допусна равенство 2:2 срещу Вердер на стадион "Сан Сиро".

Въпреки че водеше уверено с 2:0 след първото полувреме, Клаудио Писаро вкара два пъти през втората част за германците, които продължават напред с повече голове на чужд терен. Първият мач преди седмица в Бремен завърши 1:1.

Редица други големи имена поеха пътя на Милан, някои от тях за сметка на отбори от Русия и Украйна.

Динамо Киев успя да отстрани сочения за фаворит отбор на Валенсия от турнира за Купата на УЕФА. Двата отбора направиха 2:2 в реванша, и след общ резултат от 3:3 и гол на чужд терен напред продължава украинският тим.

Друг украински отбор Металист Харков постигна втора победа над Сампдория, този път с 2:0 и продължава напред с общ резултат 3:0. Шахтьор Донецк пък стигна до задоволително равенство 1:1 като гост на борещия за оцеляване в Премиършип Тотнъм след 2:0 преди седмица.

Отборът на Марсилия отстрани Твенте на Ники Михайлов след изпълнение на дузпи на 16-финалите на турнира за Купата на УЕФА. Французите успяха да се наложат в реванша с 1:0 като гост, като попадението отбеляза Бен Арфа. До наказателните удари се стигна, след като в първия мач Твенте се наложи, отново с резултат 1:0.

Галатасарай се измъкна в последните минути на мача срещу Бордо. Турският гранд се наложи с 4:3, след като в първия мач двата тима завършиха 0:0. Така новият старши треньор на Галатасарай Бюлент Коркмаз класира отбора си за осминафиналите на надпреварата.

Бившият руски шампион Зенит отстрани Щутгарт след втора победа с 2:1, а ЦСКА Москва нямаше проблеми с демотивирания и променен състав на Астън Вила - 2:0 сега след равенството 1:1 на "Вила парк".

Статистиката за отборите от големите първенства е безпощадна. Отпаднаха три от общо четири италиански тима, два английски и два германски отбора, а Испания остана без представител в турнира.

След изиграването на всички срещи от 1/16-финалите в турнира за Купата на УЕФА, вече станаха ясни и отборите, които ще се изправят един срещу друг в следващия етап от надпреварата.

Първите двубои са насрочени за 12 март, а реваншите трябва да се изиграят на 18 и 19 март.

Вердер - Сент Етиен

ЦСКА Москва – Шахтьор

Удинезе - Зенит

ПСЖ - Брага

Динамо Киев – Металист Харков

Манчестър Сити - Олборг

Марсилия - Аякс

Хамбургер - Галатасарай

Няма коментари: