четвъртък, 26 февруари 2009 г.

Ливърпул удари болезнено Реал


Байерн Мюнхен се превърна в първия сигурен отбор, който се класира за четвъртфиналите на турнира на Шампионската лига, а след победите на Ливърпул и Челси английските отбори продължават с доброто си представяне и много трудно ще отпаднат. Панатинайкос пък измъкна много важно реми при гостуването на Виляреал.

Ливърпул направи сериозна стъпка към 1/4-финалите в Шампионската лига, след като победи с 1:0 насред „Бернабеу” Реал Мадрид. Единственото попадение за „червените” в първия мач от 1/8-финалната фаза реализира Йоси Бенаюн в 82-та минута.

Виляреал и Панатинайкос завършиха 1:1 в първия мач помежду си от 1/8-финалната фаза в Шампионската лига пред близо 25500 души на „Мадригал”. И двата гола в срещата паднаха през второто полувреме. Карагунис откри за гостите с 59-та минута, а Джузепе Роси от дузпа в 67-та минута възстанови равенството.

Отборът на Байерн Мюнхен разби с 5:0 Спортинг Лисабон в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига. Още при гостуването си в Португалия, немският гранд извади диригентската палка и показа, че няма да се даде лесно и твърдо ще прекрачи в следващия етап на Лигата. По две попадения за тима, воден от Юрген Клинсман, реализираха Франк Рибери и Лука Тони, а едно на сметката си записа – Мирослав Клозе. Въпреки неистовите опити на домакините да се справят със своя съперник, това се оказа без резултат, докато Байерн се възползва максимално и оползотвори своите положения.

Отборът на Челси победи с минималното 1:0 Ювентус на „Стамфорд Бридж” в първата среща от осминафиналите на Шампионската лига. Единственото попадение в мача реализира звездата на тима Дидие Дрогба в 12-та минута.

Реваншите са на 10 март.

Няма коментари: