сряда, 18 февруари 2009 г.

Контролите не са мерило

Всички специалисти говорят, че е много важно представянето на даден отбор в предсезонните контролни срещи, но в действителност проверките са за сработване и напипване на ритъма и синхрона между футболистите, а не за това кой ще спечели в проверката, защото иначе щяха да се дават титли и трофеи за най-добрите в подготовката.

В контролните мачове българските отбори показаха много слаба игра в нападение, а отборите на ЦСКА, Литекс, Левски, Славия и Локомотив София имаха големи проблеми в нападение и головете, които отбелязаха в мачовете срещу европейските си противници се броят на пръстите на двете ръце.

ЦСКА игра най-малко престижни контроли и не могат да се правят големи заключения, но със сигурност „армейците” ще бъдат загадка до края на шампионата, тъй като при тях не се знае нищо.

Литекс се представи най-добре с оглед резултатите, които бяха постигнати и вече се вижда ясно работата на Станимир Стоилов. Ловчанлии се представиха и достойно в двете си най-престижни проверки срещу Зенит Санкт Петербург и Динамо Загреб.

Левски също се представи на ниво, но големият проблем пред „сините” изглежда нападението, тъй като се създават много положения, но малко от тях се реализират. Иначе, в защита Левски се представя повече от отлично и много рядко допуска голове, а Георги Петков продължава да изумява с играта си, като не допусна нито един гол и определено заслужава трансфер в много качествен отбор от западна Европа.

Със сигурност първенството ни няма да бъде много зрелищно и с много голове, но ще бъде непредсказуемо, тъй като всички отбори се намират в слаба форма и могат да се издънят по всяко време и срещу всеки съперник.

Няма коментари: