сряда, 25 февруари 2009 г.

Страх лозе пази


Страхът от загубата и лошият резултат оказаха своето влияние в първите мачове от елиминациите в Шампионската лига и три от първите четири двубоя завършиха наравно. Само Арсенал победи Рома с 1:0 и ще има леко предимство преди ответния сблъсък на "Олимпико" в Рим.

И докато зрителите на "Емиратс" в Лондон видяха поне един гол, макар и от дузпа, то най-чаканият двубой от осминафиналите от вторник не предложи и толкова. Интер и Манчестър Юнайтед завършиха при нулево равенство, оставяйки цялата интрига за реванша на "Олд Трафорд" след две седмици.

Българската звезда на "червените дяволи" Димитър Бербатов игра цял мач и се представи на прилично ниво, но не му се откриха чисти голови положения. По-голямата част от възможностите бяха пропилени от Кристиано Роналдо и ветерана Райън Гигс.

Първият мач от осминафиналната фаза на Шампионската лига на стадион „Жерлан” Барселона измъкна равенството 1:1 срещу Лион благодарение на гола на Тиери Анри и по този начин каталунците се приближиха до четвъртфиналния етап на турнира.
Арсенал победи Рома с минималното 1:0 в първия мач между двата отбора от 1/8-финалния им сблъсък в Шампионската лига. Единственото попадение в мача отбеляза Робин ван Перси от дузпа през първото полувреме. Въпреки това интригата остава за реванша в Рим след две седмици.
В първия мач от осминафиналите на Шампионската лига Атлетико Мадрид изпусна да победи Порто и двата отбора завършиха 2:2 на „Висенте Калдерон”, като по този начин „драконите” се приближиха до следващата фаза на турнира.

Ответните мачове ще се играят на 11 март.

Няма коментари: