понеделник, 16 февруари 2009 г.

Съдия развали дербито на Милано и короняса Интер за шампион


В България винаги се настройваме много критично, когато някой съдия сбърка на няколко пъти в една и съща посока на голям мач. В Италия също не се радват на много добри арбитри, а когато и най-големият се провали то наистина нещат излизат от контрол, въпреки че шефа на съдиите е великият Пиурлуиджи Колина.

Роберто Розети опропасти голямото дерби между Интер и Милан, като зачете гол с ръка на Адриано, не отсъди две класически дузпи за Милан, подмина втори жълт и съответно червен картон за Масимо Амброзини...

Реакцията след края на мача бе логична и очаквана и Розети бе изяден за много малко време и съвсем с право, след като си позволи по такъв нагъл начин да подари титлата на Интер.

„Нерадзурите” не заслужаваха да спечелят мача, а дори Специалния се изчерви на пресконференцията след мача и все пак успя да намери по някакъв начин да оправдае Адриано, но в никакъв случай не бе усмихнат от щастие, че бе подложен на кръстосен огън и нямаше никакви аргументи в своя защита.

Розети провали дербито на Милано и разбира се могат да се кажат много неща в защита на съдията, като най-елементарното е, че и той е човек и той бърка, но с оглед големите скандали в Италия и с това, че Интер продължава да се слави като богопомазан отбор, неговите грешки изглеждат малко продиктувани и не случайни, защото да не отмениш гола добре, да не дадеш дузпа през първото полувреме също е нормално, но с оглед братската прегръдка, с която Индзаги бе съборен от Чиву в края на срещата, то не се вижда причина, заради която Розети си затвори очите и подари шампионската титла на Интер.

Най-грозното е, че след такъв мач се говори най-вече за съдията, който се е превърнал в герой, а не за показаното от двата отбора на терена, но този път няма как да е по друг начин, защото реално съдията реши крайния изход на мача.

Италия търси своя нов Колина, но това със сигурност няма да бъде Роберто Розети, който може да се сбогува с ръководенето на европейски мачове.

Няма коментари: