сряда, 11 февруари 2009 г.

Риск печели, засега само губи


Руският милиардер и собственик на Челси Роман Абрамович предприе поредния сериозен риск като назначи за мениджър един от своите любимци Гуус Хидинк.

Хидинк е доказан специалист, който има в своята визитка много успехи, както като клубен треньор, като и като национален селекционер. Холандецът може да изкара Челси от кризата, в която се намира отборът, но Абрамович отново рискува, а до този момент не е спечелил нито веднъж от рисковете, които пое.

Хидинк ще бъде раздвоен в своята работа и това определено ще му повлияе негативно. Една от първите цели на холандеца е да създаде сериозен екип в Челси, за да не си личи отсъствието му, когато той е зает с националния отбор на Русия.

Холандецът рискува доста сериозно и реномето си, тъй като поема Челси в един тежък момент и ако не успее поне да задържи позициите на отбора в Премиършип и не постигне нещо в Шампионската лига може да бъде уволнен само след няколко месеца начело на лондонския отбор. Разбира се Хидинк може и да спечели, ако триумфира с трофея в Шампионската лига и вдигне отбора в Премиършип, но със сигурност му предстоят тежки седмици на доказване.

По принцип Хидинк има славата на голям психолог и мотиватор, което със сигурност ще внесе много сериозна промяна в съблекалнята на Челси.

Абрамович пое поредния си риск, който само след няколко месеца ще се разбере дали той е успешен или не, но евентуален повторен провал след този със Сколари може да струва много скъпо на руския милиардер и да доведе до там, че той да продаде отбора, като такива намеци се появиха в началото на финансовата криза.

До този момент Роман Абрамович не спечели от рисковете, които пое, дали новият ще му донесе успех?

Няма коментари: