вторник, 10 февруари 2009 г.

По-добре късно, отколкото никога!


Най-голямата новина на седмицата във футбола дойде малко рано, в самото й начало. Роман Абрамович взе поредния скалп на мениджър - на Големия Фил Сколари, като този път това бе повече от необходимо за Челси.

Сколари провали сезона на Челси и бе логично да бъде уволнен, въпреки че това не е типично за английския футбол, но като се има предвид собственикът Абрамович е напълно нормално.

Абрамович уволни Аврам Грант само преди по-малко от година, като на всичко отгоре евреинът не беше сбъркал почти нищо, като освен, че настигна Манчестър Юнайтед и изпревари Арсенал, той успя да направи така, че Челси игра на финал за Шампионската лига, който вярно бе загубен, но си остава едно много добро постижение.

Сега Роман Абрамович е поставен пред много тежка задача да избере правилния човек, който да води отбора, защото нова грешка може да струва много скъпо. Освен това ще бъде много трудно новият мениджър да поеме в тази ситуация лондончани и не всеки ще се съгласи, тъй като рискува кариерата си, въпреки че със сигурност ще получи добра заплата, а и хубава неустойка, ако в последствие бъде уволнен.

Абрамович трябва да внимава много със своя избор, защото титлата е на 80% загубена и само чудо може да върне Челси в борбата за трофея, но по-страшното за лондончани е, че те могат да изпуснат четвъртото място и през следващия сезон да не играят в Шампионската лига. Разбира се новият мениджър на Челси ще трябва да изведе отбора до двата трофея, които изглежда лондончани все още имат шансове да спечелят. Това са Купата на Англия и най-вече бленуваният от руския милиардер и собственик на Челси трофей от Шампионската лига.

Абрамович е поставен пред много важен избор и остава да изчакаме още малко, за да видим какъв ще бъде решението на руския милиардер и кой коз ще изкара от ръкава.

Няма коментари: