събота, 28 февруари 2009 г.

Ливърпул и Арсенал ще се концентрират в Шампионската лига


Ливърпул и Арсенал допуснаха поредните глупави грешки в Премиършип и двата отбора определено се отдалечиха много от целите, които преследват в шампионата и най-вероятно ще трябва да се концентрират изцяло в Шампионската лига.

След нелепата загуба от Мидълсбро Ливърпул вече се намира на трето място с равен брой точки с Челси, но аргументите определено са на страната на лондончани, които все още могат да кажат, че се намират в борбата за титлата, докато мърсисайдци правят големи крачки назад в развитието си.

Ливърпул взе добър аванс пред Реал Мадрид и изглежда Рафаел Бенитес отново ще се покаже като турнирен боец и ще се бори за трофея в Шампионската лига до последно, въпреки че през този сезон конкуренцията е много силна.

Арсенал направи поредната си много грешна стъпка при домакинството на Фулъм и изостава на шест точки зад Астън Вила, което не е много голяма разлика за Премиършиш, но играта на „артилеристите” е плашеща и много трудно могат да наваксат изоставането от бирмингамци.

Така че Арсен Венгер и неговите момчета също най-вероятно ще се концентрират в Шампионската лига, тъй като само със спечелването на трофея ще си гарантират участието в турнира и през следващата година, защото иначе ще понесат сериозни финансови загуби.

Арсенал и Ливърпул правят много грешки в Премиършип, но борбата в Шампионската лига е открита и всичко тепърва предстои.

Няма коментари: