петък, 6 февруари 2009 г.

Бенитес изпуска нещата от контрол


Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес започна да изпуска нещата от контрол и това е много лошо за водения от него отбор.

Влизането в конфликта със Сър Алекс Фъргюсън не се оказа никак положително за Бенитес и нещата за него се преобърнаха именно след острото му изказване срещу мениджъра на големия съперник Манчестър Юнайтед.

Ливърпул не само отстъпи първото място, но и разликата от Манчестър се увеличава, Бенитес продължава да е в обтегнати отношения с двамата американски собственици, което също не носи добри новини за почитателите на Ливърпул. Върха на всичко бе издънката на Рафа със случая около Роби Кийн, който се оказа ненужен на испанския мениджър на мърсисайдци и си стегна куфарите за Лондон.

Резултатите от тези скандали не закъсняха, а победата срещу Челси само замаза за малко ситуацията, тъй като само три дни по-късно Ливърпул изяде страхотен шамар от Евертън и отпадна рано-рано от борбата за Купата на Англия.

Загубата от Евертън със сигурност тежи много на Ливърпул, но странното е, че „червените” не взеха нито една победа в последните три мача срещу техния градски съперник, като два от двубоите бяха на „Анфийлд Роуд”.

Още по-тежка изглежда загубата на капитана на Ливърпул Стивън Джерард, който ще отсъства три седмици от футболните терени, а това означава, че ще пропусне и първият мач срещу Реал Мадрид и това може да се окаже фатално за сезона на мърсисайдци.

Също така прави впечатление, че Торес не е същият, когато Джерард не играе зад гърба му и това гарантира още тежки мигове за Ливърпул през следващите няколко седмици.

Рафаел Бенитес е на път за поредна година да изпусне нещата от контрол и Ливърпул да изпадне от борбата за всички трофеи, което ще е голяма загуба за испанеца, а най-вероятно това ще коства и главата му.

Няма коментари: