вторник, 3 февруари 2009 г.

Раул Гонсалес – живата история


Нападателят на Реал Мадрид Раул Гонсалес наистина може да бъде определен като живата история. Раул остана верен на своя роден отбор и със сигурност ще продължи да се раздава за „белия балет”.

Раул Гонсалес Бланко дебютира за Реал Мадрид на 29 октомври 1994 година, когато той влиза като резерва в мача срещу Сарагоса, след като треньорът Хорхе Валдано му дава шанс. Останалото както се казва е история.

Тогава младежът е само на 17 години, а 15 по-късно вече е символ на Реал. Раул олицетворява Реал. Той притежава интелигентност, борбеност и усет към играта, с които повечето играчи не могат да се похвалят. Той е изключително техничен, но в същото време и страшно амбициозен. Може да отбележи попадение от никаква ситуация.

Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес имаше още един повод да празнува след мача с "Нумансия" снощи, освен трите точки. Той отбеляза първото попадение за успеха с 2:0 и по този начин се изравни на върха на голмайсторската листа на белите за всички времена, заедно с легендата Алфредо ди Стефано. И двамата вече са отбелязали по 307 гола във всички турнири.

За първенство Раул вече има на сметката си 214 попадения с бялата фланелка, като само още две го делят от постижението на Ди Стефано от 216, което е абсолютен рекорд за мадридчани. Капитанът се е разписал още 18 пъти за Купата на Краля и 65 пъти в Шампионската лига.

Алфредо ди Стефано е един от най-великите нападатели в историята на футбола и фактът, че Раул изравни рекорда му, говори сам за себе си.

В момента нападателят е шести във вечната ранглиста на голмайсторите в Примера дивисион, като само пет гола го делят от петата позиция, на която се намира Кини. Водач в ранглистата е покойният бивш нападател на Атлетик Билбао Телмо Сара с 251 гола.

Да, Раул е живата история!

Няма коментари: