събота, 21 февруари 2009 г.

Кризата в Байерн е свързана най-вече с Клинсман


Байерн започва повече от зле втория полусезон в Първа Бундеслига. Отборът играе необичайно слабо и постепенно се отдалечава от титлата, което ще бъде сериозен удар по амбициите на отбора, който е с един от най-сериозните бюджети в лигата.

Байерн има футболисти от невероятна класа, като Рибери и Тони и с тях би трябвало вече да е напред в класирането с приличен аванс, но проблемите явно не са свързани само с играчите, а и треньорът Юрген Клинсман има вина за слабата форма на баварците.

Клинси изглежда неуверен и определено не постига желаните от шефовете резултати, като дори Бекенбауер къде на шега, къде наистина отписа Байерн от борбата за титлата. Клинсман трябва да стегне редиците си и да започне да печели, ако не иска да се раздели преждевременно с поста си.

Големият проблем, който стои пред Юрген Клинсман е, че предстоят мачовете и от Шампионската лига, където на осминафиналите Байерн се изправя срещу Спортинг Лисабон и задължително трябва да отстрани португалския си съперник, защото голямата цел на баварците е да стигнат, колкото се може по-напред, но това няма бъде никак лесно с оглед слабара форма.

Дали Бекенбауер е прав, по-скоро не, но Байерн изпитва много сериозни трудности, а конкуренцията в Първа Бундеслига през тази година изглежда повече от сериозна и това стряска всички в баварския тим.

Байерн повече няма право на грешки, а Клинсман трябва да знае много добре, че провал през този сезон ще гарантира неговото отстраняване.

Няма коментари: