събота, 7 февруари 2009 г.

Мъката в играта на Челси


След равенството с Хъл Сити насред своя „Стамфорд Бридж” Челси абдикира в борбата за титлата. В това няма нищо странно, тъй като сезонът за „сините” от Лондон е повече от слаб, а отборът се свелече до четвърта позиция и само чудо може да ги върне в битката за титлата в Премиършип.

Големият проблем обаче, пред Челси е не това, че лондончани вече се предадоха в битката за титлата, а това, че играят повече от плачевно и не се вижда как нещата ще се променят.

Сколари явно среща сериозно неразбирателство с футболистите и изобщо не може да въведе ред в играта на отбора. Със сигурност бразилецът е големият виновник за представянето на Челси и той трябва да си понесе отговорността, ако нещата не се променят.

В играта на Челси цари пълен хаос, а безидейността на футболистите още повече впечетлява.

В отбора също така липсва и хъсът и увереността, които бяха придобити по времето на Жозе Моуриньо и които бяха на лице и при Аврам Грант. В момента Челси разчита само на трима футболисти, а в големите първенства такъв вариант няма.

Челси страда много, а цярът не се вижда. Сколари явно няма верен ход и остава да изиграе до края на сезона своите карти и да се превърне в най-голямото недоразумение за Челси през последните 20 години. Бразилецът се компрометира отвсякъде и няма никакво оправдание, тъй като имаше възможност да вземе през лятото исканите футболисти, които само, че се оказаха неточните за Премиършип.

Челси се нуждае от рестарт, а това най-вероятно ще стане през лятото, когато Абрамович отново ще трябва да мисли за нов мениджър и нова концепция, защото лондончани са на път да останат втора поредна година без трофей, а дори са заплашени да изпаднат от голямата четворта в Премиършип, което ще ги лиши от участие в Шампионската лига.

Сколари може да си спаси главата само по един начин и то е много ясен за всички, а именно да спечели Шампионската лига. Това е трофеят, който със сигурност ще зарадва Абрамович и може да замаже слабото представяне в Премиършип, но с моментната игра на Лампард и компания по-скоро те ще станат жертва на Ювентус още на осминафиналите.

Със сигурност плана на Абрамович се провали. При Сколари Челси нито заигра хубаво и атрактивно, с каквато цел бе взет бразилеца, а дори напротив „сините” започнаха да губят мачове, а с това и позициите си, които бяха отвоювани през последните години.

Няма коментари: