вторник, 17 февруари 2009 г.

Милан е големият фаворит за Купата на УЕФА


Започват последните битки за Купата на УЕФА турнир, в който по принцип големите отбори не дават всичко от себе си, но през тази година той може да спаси сезона на тимове, като Милан, Валенсия, Фиорентина и Аякс.

Най-големият фаворит за трофея изглежда Милан, като „росонерите” не би трябвало да имат сериозни проблеми до финала стига да се разминат с Валенсия, тъй като това са двата най-сериозни отбора, които изглежда ще се срещнат на финала.

Не трябва обаче, да се забравя, че турнирът за Купата на УЕФА е турнирът на изненадите, където малките отбори имат своите шансове и много често изненадват, а разбира се това е шансът на отборите от Източна Европа да се докажат. Няма как да не се отбележи, че Зенит и ЦСКА триумфираха съвсем скоро с трофея, а Шахтьор може да ги последва с оглед големите амбиции, които имат украинците.

Все още в борбата за трофея са и три английски отбора Астън Вила, Манчестър Сити и Тотнъм, но и трите няма да се хвърлят много много, тъй като имат далеч по-важни цели в Премиършиш.

Холандските отбори Аякс и Твенте също не трябва да бъдат изключвани от сметките и то най-вече воденият от Стив МакЛарън отбор, въпреки че той се изправя срещу коравия тим на Марсилия.

Със сигурност предстои повече от интересна битка за трофея, а финалът на стадион „Шокрю Сарачоглу” в Истанбул със сигурност ще бъде много възпламеняващ, а ако Галатасарай стигна до него ще бъде взривооопасно.

Няма коментари: