неделя, 15 февруари 2009 г.

Бетис ли бе първата крачка на отстъпление от Барселона


Барселона загуби точки за първи път от ноемри при гостуването си на Бетис, където каталунците завършиха 2:2, като в 25-та минута вече изоставаха в резултата с два гола.

Вярно е, че отборът съумя да се добере до равенството и също така е вярно, че Барселона игра много по-добре и създаде куп положения, но те не бяха реализирани. Също така никак не без значение е и фактът, че каталунците започнаха мача срещу Бетис на един от най-негостоприемните стадиони „Луис де Лопера” без две от големите си звезди Лионел Меси и Тиери Анри.

Но, прави впечатление и друго, че каталунците започнаха да допускат много голове в своята врата и единствената добра новина за Гуардиола е, че засега нападението спасява нещата.
Два са големите въпроси, дали Барса ще продължи да допуска голове толкова лесно и докога нападението ще издържи да вкарва със същото темпо.

И двата въпроса имат много прост отговор. Каталунците играят в последните 4-5 мача с различни формации в отбрана и това определено носи неразбирателство между различните играчи в защита, а също така и за вратаря Виктор Валдес. Може би при завръщането на Маркес и Пуйол нещата ще изглеждат по съвсем различен начин.

А, за нападението Барселона преследва рекорд по брой отбелязани голове за един сезон и надали ще спре да вкарва толкова лесно. Футболистите в нападение създават много опасни положения и е само въпрос на късмет, ако противниковите отбори допуснат по-малко от два гола.

И въпреки всичко дали срещу Бетис не бе първата крачка на отстъпление на Барселона през този сезон?

Няма коментари: