четвъртък, 12 февруари 2009 г.

От Осанна до Разпни го


Още след първата контрола на националния отбор на България Станимир Стоилов изживя пътя от осанна до разпни го, а това е само за доказателство колко далеч сме от действителните и истински неща и как не може да оценяваме и разграничаваме полжителното от отрицателното.

След контролата с Швейцария и равенството 1:1 със сигурност не може да се направят крайния заключения, тъй като това бе едва първи мач под ръководството на Станимир Стоилов след около половин година пауза, а също така и първа след срамното 1:6 от Сърбия. Нещата изглеждаха по-различен начин, но не могат да се правят крайни заключения, защото за 48 часа досега с футболистите не може да се види почеркът на Стоилов и неговата работа. Мъри имаше едва две тренировки с познатите си футболисти, което още повече прави каквито и да е било заключения прибързани.

При всички положения равенството е едно добро постижение срещу един от добрите отбори в Европа. Разбира се не говорим за Германия, Италия, Англия или Испания, но става въпрос за Швейцария, която не само във футболно отношение е преди нас заради куп факти, като Базел, бази, а и заради начина на живот.

Ремито срещу Швейцария ни дава надежди за една промяна в развитието на световните квалификации, но със сигурност трябва да внимаваме много, защото вече загубихме много точки и всяка грешка може да се окаже фатална, а и дори при издънка не трябва да се откъсва главата на Стоилов, а да се остави да работи, защото той е доказал, че го може.

Станимир Стоилов има много врагове, което прави ситуацията още по-тежка, но той е свикнал да се справя в подобни ситуации, защото в Левски не бе по-различно.

България направи едно престижно реми с Швейцария. В състава вече се забелязват наченки на промяна, но е все още твърде рано, за да се правят крайни заключения дали са положителни или отрицателни. Пред дуета Стоилов-Сираков има много препиятствия, но за сметка на това вече е демонстрирал, че може да ги преминава.

Видя се, че България може повече, сега е време Бербатов и компания да покажат, че могат много повече срещу Ейре.

Няма коментари: