четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Отново Интер срещу Милан


Борбата за титлата в италианската Серия А тепърва ще се разгаря, а двата основни конкурента изглежда, че през тази година ще са добре познатите два гранда от Милано – Интер и Милан.

Борбата обещава да бъде много зрелищна, тъй като отдавна точно тези два отбора не се бяха изправяни един срещу друг в прекия сблъсък за скудетото.

Интер определено има по-добра база към момента и може да разчита на силната си игра, но именно тя липсваше на „нерадзурите” през последните няколко мача и това позволи разликата между двата отбора от Милано да се скъси.

Явно Жозе Моуриньо има някакви проблеми в своя отбор, които трябва бързо да изчисти, ако иска да продължи победния ход на отбора, още повече като се има предвид, че на Интер тепърва предстоят сблъсъците с Манчестър Юнайтед от осминафиналите на Шампионската лига.

Милан е на обратния полюс и бързо започна да наваксва изоставането от вечния съперник Интер. Карло Анчелоти уцели ваксата и в момента неговите футболисти се представят повече от впечатлващо, а доказателство за това е последната категорична победа с 3:0 като гост на Лацио.

Идеално в отбора на „росонерите” пасна английската звезда Дейвид Бекъм, който изглежда даде нов импулс в играта на своите нови съотборници и се превръща в една неразривна част от екипа и това кара шефовете на отбора да се опитат да го задържат поне до края на сезона. Бекъм е роден победител и може да се усмихне в края на сезона с два трофея – Купата на УЕФА и скудетото, а също така и с място в националния отбор на Англия.

Най-интересното в борбата за титлата в Италия тепърва предстои, но сблъсъкът Интер – Милан е много обещаваш, а към тези два отбора може да се прибави и Ювентус и това със сигурност ще направи Серия А най-интересното първенство през тази година, стига това да стане факт.

За Милан тази година титлата изглежда задължителна, но и Жозе Моуриньо със сигурност няма да се откаже с лека ръка, още повече, че един провал ще навреди много на неговия имидж.

Битката за скудетото се явява и битка за Милано и се очертава да бъде повече от интересна и вълнуваща!

Няма коментари: